Home > Nederlands > Geïnstitutionaliseerd Marokkaantje pesten?

Geïnstitutionaliseerd Marokkaantje pesten?

June 20, 2011

De nieuwste poster van de politie-wervingsactie. De tekst “Kan jij duidelijk maken dat nietsdoen ook overlast kan geven?”

Laat dit even tot u doordringen: niets doen kan overlast geven. Dat de gemiddelde kandiaat voor politieagent de volslagen absurditeit van dit statement niet ziet kan ik nog enigszins volgen; agenten worden tenslotte niet geacht de beste denkers te zijn, maar de copywriter die deze slogan bedacht heeft zou toch wel wat intelligenter geacht mogen worden?

Ook niets aan de fantasie overlatend is de wat we geacht worden te denken van de etniciteit van de jongens die niets doen. Het laadt sterk de verdenking op zich dat het blote feit dat het Marokkanen zijn is dat de overlast veroorzaakt.

Kortom, de politie mag kiezen:

  1. Of ze geeft eerlijk toe te recruteren onder mensen die nog niet eens elementaire logica beheersen.
  2. Of ze geeft toe dat dit een ronduit racistische poster is.

Eerlijk gezegd doet de poster, en persoonlijke ervaring met de lokale petten, mij vermoeden dat er niks over gezegd wordt en dat deze poster gewoon blijft hangen, omdat dit een correcte weerspiegeling is van hoe de politie over de burger denkt. Bruin en lekker met je maten buiten zitten? Tuig!

Maar ondertussen wel jammeren dat ze zo weinig respect krijgen. Goh, hoe zou dat toch komen?

Categories: Nederlands
Comments are closed.
%d bloggers like this: